utorok 19. februára 2013

Anglický vianočný koláč

350 g margarínu, 350 g práškového cukru, 6 vajec, 450 g hladkej múky, 4 PL mlieka, alebo vínovice, 1 ČL mletej škorice, 1 ČL mletých klinčekov, 1 PL mletého ďumbiera, 450 g hrozienok, kôrka pomaranča, alebo citrónu, 100 g citronátu , 125 g červených čerešní, 250 g sekaných mandlí, 50 g kandizovaného zázvoru

Źĺtky vyšľaháme s cukrom. Potom všetko pridáme a vymiešame. Bielky vyšľahať na sneh – pridávať až úplne na koniec do vymastenej bábovkovej formy. Pečieme 2 a ½ až 3 hodiny pri 140 C.  Vyberieme vychladnuté z formy (bude to tvrdé ), zabalíme do utierky a v nádobe (jenská misa a pod.) to pravidelne polievame nejakým destilátom (najlepšie koňakom). Zvrchu prikryté, uskladňujeme na balkóne ( v chlade). Pečieme 6 týždňov pred Vianocami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára