pondelok 18. februára 2013

Cviklová krémová polievka

2-3 stredne veľké cvikly,  väčšia šalátová uhorka, 2 mrkvy, 500 ml zeleninového vývaru, 250 ml kyslej smotany, mletá rasca, soľ, mleté čierne korenie, mletá červená sladká paprika, 4 kyslé uhorky
Cviklu povaríme vo vode do mäkka, necháme vychladnúť, ošúpeme a pokrájame na malé kocky alebo pretlačíme cez štvorčekové sitko. Do väčšieho hrnca dáme zeleninový vývar, v ktorom domäkka uvaríme na kolieska pokrájanú mrkvu a uhorku. K uvarenej zelenine pridáme cviklu, necháme prevrieť, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a štipkou mletej červenej papriky. Ponorným mixérom rozmixujeme dohladka a opäť privedieme do varu. Polievku servírujeme s lyžicou kyslej smotany, posypanú mletou rascou a ozdobenú kúskami nakrájanej kyslej uhorky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára