kurča cca 1,3 kg s vnútornosťami, soľ, polievková zelenina: 2-3 žlté mrkvy, zeler, zväzok cesnaku, 1-2 rajčiny, petržlen
Kurča dôkladne pripravíme, opláchneme pod studenou vodou,, srdce, pečeň a žalúdok vložíme opäť do vnútra a kurča zažijeme. Potom zalejeme takým množstvom horúcej vody, aby bolo zakryté. Pridáme soľ, pokrájanú zeleninu a prikryté varíme 1,5- 2 hodiny pri miernej teplote domäkka. Kurča vyberieme, krátko ponoríme do studenej vody, prípadne stiahneme kožu, rozporciujeme. Oddelíme prsia, stehná skrátime a zvyšné mäso pokrájame. Vývar precedíme kuracie mäso pokrájame na kocky, pripravíme bieli omáčku: 40g mäsa, 30g múky, ½ l vývaru, soľ, muškát. Do rozpáleného masla pridávame vývar. Omáčku varíme pri slabej teplote asi 10 minút, posolíme, ochutíme muškátom. Zalejeme hydinovým vývarom, zahustíme žĺtkom, zjemníme citrónom a bielym vínom. Mäso môžeme ozdobiť kúskami špargle alebo šampiónmi.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára