štvrtok 21. februára 2013

Bryndzové pirohy

400 g polohrubej múky ,vajce ,soľ ,voda 
plnka : 250 g bryndze ,2 PL kyslej smotany ,1/2 PL pažítky ,vajce ,soľ podľa chuti ,150 ml kyslej smotany ,300 g údenej slaniny


Múku zmiešame so soľou, pridáme vajce, vodu a vypracujeme cesto, ktoré necháme chvíľu odležať. Pripravíme si plnku: Bryndzu vymiešame, pridáme soľ podľa chuti, vajce, kyslú smotanu a pažítku pokrájanú nadrobno. Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 2 mm, povykrajujeme kolieska, na každé koliesko do stredu dáme plnku, v polovici prehneme a okraje dobre pritlačíme vidličkou.Pirohy varíme asi 8 – 10 minút v osolenej vode. Vyberieme a podávame poliate kyslou smotanou a posypané oškvarkami z údenej slaniny.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára