lyžica oleja, 40 g masla, 100 g mrkvy, 50 g zeleru, 50 g hladkej múky, kocka zeleninového bujónu, 120 g čerstvého syra, vajce, soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať, strúhanka podľa potreby
V hrnci speníme na oleji a masle očistenú nadrobno pokrájanú cibuľu a na rezance pokrájanú mrkvu so zelerom. Zasypeme hladkou múkou, zľahka opražíme, zalejeme vodou, rozmiešame a pridáme zeleninový bujón. Nakoniec polievku osolíme a zvoľna povaríme 15 minút. Medzitým si najemno postrúhame syr, pridáme k nemu vajce, soľ, mleté čierne korenie a najemno pokrájanú petržlenovú vňať. Zmes rozmiešame a podľa potreby zahustíme strúhankou. Z hmoty urobíme knedličky vo veľkosti vlašského orecha. Do polievky pridáme najemno pokrájanú petržlenovú vňať, knedličky a spolu povaríme ešte 3 až 4 minúty.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára