utorok 19. februára 2013

Orechové čigy

60 dkg hladkej múky, 2 Palmariny, 0,5 dcl mlieka, 3 dkg droždia, štipka soli, 3 žĺtky
plnka : 3 bielka, 30 dkg práškového cukru, 2 hrste pomletých orechov

Zo surovín spracujeme cesto. Potom ho rozdelíme na 4 diely, ktoré vyvaľkáme na pomúčenej doske ako roládu a potriem plnkou, ktorú si pripravíme nasledovne. Vyšľaháme z troch bielkov sneh a pridáme cukor, potom šľaháme ešte nad parou asi 8 minút. Po odstavení vmiešame 2 hrste orechov. Po potretí stočíme do roládky a pokrájame na šírku 1 cm. Plech si vyložíme papierom na pečenie a ukladáme roládky, ktoré jemne roztľapkáme. Pečieme na 180 asi 15 minút. Po upečení pocukrujeme vanilkovým a práškovým cukrom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára