500 g hladkej múky, 100 g tuku, 100 g práškového cukru, vajce, lyžica kakaa, lyžička prášku do pečiva, 1,5 dl mlieka
plnka: 6 bielkov, 200 g práškového cukru, 250 g kokosu
krém: 3 dl mlieka, 3 lyžice hrubej múky, 6 žĺtkov, maslo, 100 g práškového cukru, vanilínový cukor, čokoláda
Zmiešame múku, tuk, práškový cukor, vajce, kakao, prášok do pečiva, mlieko a vymiesime hladké cesto. Rozdelíme na dve časti. Jednu polovicu cesta rozvaľkáme a prenesieme na vymastený plech. Na cesto natrieme plnku, prikryjeme druhou polovicou rozvaľkaného cesta, popicháme vidličkou a upečieme. Na vychladnutý krémeš natrieme krém a posypeme postrúhanou čokoládou. Plnka: Bielka s cukrom vyšľaháme nad parou, pridáme kokos a premiešame. Krém: V mlieku rozmiešame múku, žĺtky a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu. Do vychladnutej kaše vmiešame zmäknuté maslo, práškový a vanilínový cukor.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára