streda 13. februára 2013

Hovädzie mäso z brokolicou


400 g hovädzieho zadného mäsa, 4 lyžice sójovej omáčky, 1 lyžica kukuričnej múky, 1 lyžica sherry, 250 g čerstvej brokolice, ¼ lyžičky postrúhaného ďumbiera, 6 lyžíc oleja, soľ a mleté čierne korenie
Mäso pokrájame na hrubšie rezance a premiešame so sójovou omáčkou, s kukuričnou múkou, so sherry a s cukrom. Necháme 20 minút postáť. Brokolicu očistíme, poodrezávame ružice a pokrájame na rovnomerné kúsky. Stopky olúpame a nadrobno pokrájame. Potom ju aj so stopkami na rozohriatom oleji opražíme, posypeme postrúhaným ďumbierom, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Odložíme do tepla. Na oleji oprážame hovädzie mäso domäkka. Keď je hotové, vložíme späť brokolicu. Všetko spolu prehrejeme a podávame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára