6
PL olivového oleja, 4 cibule, 4 strúčiky cesnaku, 500 g
baklažánov, 400 g rajčiakov, 2 červené a 2 zelené papriky,
500 g cukiet, 2 ČL provensálskych bylín, soľ, mleté čierne
korenie
Do
nádoby dáme 3 PL oleja na rozohriaty vložíme na kolieska
pokrájanú cibuľu a dozlatista ju opražíme. Cesnak ošúpeme
a najemno posekáme. Rajčiaky vložíme do horúcej vody
a ošúpeme. Baklažány a cukety, podobne papriky, umyjeme
a pokrájame na 1 cm hrubé kolieska. Potom všetko navrstvíme
do nádoby, pričom každú vrstvu posypeme bylinkami, posolíme
a okoreníme. Nakoniec na povrchu rozložíme ošúpané
rajčiaky a zalejeme zvyšným olejom. Zeleninu v prikrytej
nádobe necháme na miernom ohni dusiť 45 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára