nedeľa 2. októbra 2016

Zelenina na oleji ratatouille

6 PL olivového oleja, 4 cibule, 4 strúčiky cesnaku, 500 g baklažánov, 400 g rajčiakov, 2 červené a 2 zelené papriky, 500 g cukiet, 2 ČL provensálskych bylín, soľ, mleté čierne korenie
Do nádoby dáme 3 PL oleja na rozohriaty vložíme na kolieska pokrájanú cibuľu a dozlatista ju opražíme. Cesnak ošúpeme a najemno posekáme. Rajčiaky vložíme do horúcej vody a ošúpeme. Baklažány a cukety, podobne papriky, umyjeme a pokrájame na 1 cm hrubé kolieska. Potom všetko navrstvíme do nádoby, pričom každú vrstvu posypeme bylinkami, posolíme a okoreníme. Nakoniec na povrchu rozložíme ošúpané rajčiaky a zalejeme zvyšným olejom. Zeleninu v prikrytej nádobe necháme na miernom ohni dusiť 45 minút.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára