40
dag teľacieho mäsa zo stehna, 4 dag masti, 1 dag rajčiakového
pretlaku, 1 dag hladkej múky, 4 dag salámy aj s kožkou, 2 dag
údeného mäsa, 2 dag zeleného hrášku, 1 vajce, voda, soľ
Čisté
teľacie mäso pokrájame na rezne, naklopeme, okraje narežeme,
posolíme, pomúčime a na polovici rozpálenej masti opečieme,
podlejeme vodou, pridáme rajčiakový pretlak a dusíme do mäkka.
Plátky salámy asi 1/2 cm hrubé aj s kožkou opečieme na druhej
polovici masti tak, aby sa nám utvorili košíčky. Na zvyšku masti
udusíme hrášok, k mäkkému pridáme údené mäso pokrájané na
kocky a posolené rozšľahané vajce. Touto praženicou plníme
salámové košíčky, ktoré položíme na udusené rezne.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára