nedeľa 2. októbra 2016

Pražský teľací rezeň

40 dag teľacieho mäsa zo stehna, 4 dag masti, 1 dag rajčiakového pretlaku, 1 dag hladkej múky, 4 dag salámy aj s kožkou, 2 dag údeného mäsa, 2 dag zeleného hrášku, 1 vajce, voda, soľ
Čisté teľacie mäso pokrájame na rezne, naklopeme, okraje narežeme, posolíme, pomúčime a na polovici rozpálenej masti opečieme, podlejeme vodou, pridáme rajčiakový pretlak a dusíme do mäkka. Plátky salámy asi 1/2 cm hrubé aj s kožkou opečieme na druhej polovici masti tak, aby sa nám utvorili košíčky. Na zvyšku masti udusíme hrášok, k mäkkému pridáme údené mäso pokrájané na kocky a posolené rozšľahané vajce. Touto praženicou plníme salámové košíčky, ktoré položíme na udusené rezne.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára