sobota 4. marca 2017

Zelená polievka s ružičkovým kelom

500 g ruzickoveho kelu, 350 g udeneho bravcoveho masa, 100 g udeneho baranieho masa, 250 g zemiakov, sol, mlete cierne korenie, 2 lyzice olivoveho oleja, jemne nasekana zmes z 50 g udeneho bocika, 4 struciky cesnaku, zvazok petrzlenu
Kelove ruzicky ocistime, zbavime ich zvadnutych listkov, umyjeme, vlozime do vriacej vody a uvarime do polomakka. Kazdy druh udeneho masa uvarime osobitne a maso vyberieme. Do udeneho vyvaru vlozime zemiaky nakrajane na kocky a ked su takmer hotove, pridame k nim kelove ruzicky a zmes z bocika, cesnaku a petrzlenu. Okorenime, osolime, do hotovej polievky vmiesame olej a maso, ktore sme nakrajali na kusky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára