streda 15. marca 2017

Talianska zeleninová polievka Minestrone

100 g ryze, sol, 2 masite paradajky, cukina, 2 mrkvy, 2 zelerove stopky, polovica maleho kelu, 100 g prerastenej slaniny, cibula, strucik cesnaku, 3 lyzice paradajkoveho pretlaku, konzerva bielej fazule
Do 1/2 l osolenej vody dame ryzu a varime 15 minut. Paradajky osupeme, vyberieme jadierka a pokrajame na pasiky. Cukinu, mrkvu a zelerove stopky pokrajame na kolieska, kel a slaninku na pasiky. Do hrnca dame slaninku a opecieme, pridame pokrajanu cibulu, pretlaceny cesnak a dosklovita podusime. Potom pridame ostatnu zeleninu okrem paradajok a kratko podusime. Doplnime 1,5 l vody a pri miernom ohni varime 15 minut. Osolime a ochutime paradajkovym pretlakom, potom doplnime odkvapkanou fazulkou, ryzou a pokrajanymi paradajkami a este 5 minut varime.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára