streda 15. marca 2017

Spaghetti alla carbonara

400 g spagiet, 4 tenke platky prerastenej slaniny, 2 lyzice olivoveho oleja, 1 dl bieleho vina, 2 jemne rozslahane vajcia, 100 g struhaneho parmezanu, 100 g struhaneho ineho syra, mlete cierne korenie, sol
Vo vacsom mnozstve slanej vody uvarime spagety, co nam potrva 10 minut. Medzitym na panvicu nalejeme olej, vlozime slaninu a prazime, az kym nestane chrumkavu. Potom pridame vino a varime skoro do jeho odparenia na stredne silnom ohni. Scedene spagety posolime a vlozime na panvicu, pridame vajcia, zmes struhanych syrov, mlete cierne korenie, horuci tuk zo slaniny s odparenym vinom a vsetko dobre zmiesame tak, aby sa vajcova zmes co najrychlejsie prilepila na spagety. Spagety musia byt horuce, stale teple. Miesame na ohni asi minutu, aby vajcia stuhli.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára