sobota 4. marca 2017

Slepačí vývar

sliepka, 2 cibule, 2 mrkvy, 2 stopky zeleru, zvazok vnati, 10 zrniek cierneho korenia, 4 l vody
Sliepku vlozime doí hrnca. Cibule, mrkvy a zelerobve stopky ocistime a rozstvtime. Pridame ich do hrnca spolu so zvazkom vnati a zrnkami cierneho korenia. Nalejeme len tolko vody, aby zakryla vsetky prisady. Pomaly uvedieme do varu  anechame velmi mierne varit 3 hodiny. Obcas odoberieme z hladiny zrazeninu velkou kovovou lyzicou. Ak treba, doplnime vodu, aby obsah bol stale zakryty. Cim dlhsie sa bude polievka varit, tym bude mat vyraznejsiu chut. Vyvar precedime cez sitko do velkej nadoby. Nechame vychladnut a potom ulozime do chladnicky. Ked je studeny, zoberieme z povrchu stuhnuty tuk. Skladujeme v chladnicke. Ak chceme vyvar zmrazit, pouzijeme nadobky, ake sa davaju do mikrovlnnej rury.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára