Rigatoni alebo iny druh kratkych vrùbkovanych cestovìn - 500 g (pre 4 osoby), olivovy olej, 1 mala cibula, 200 g udenej chudej slaninky, 5-6 velkych cerstvych sampinonov, hrasok mrazeny alebo cerstvy - 3 velke lyzice, 1 smotana na slahanie, 1 dcl bieleho vìna
Na olivovom oleji opecieme slaninku nakrajanu na kocky spolu s nadrobno nasekanou cibulkou, pridame ocistene sampinony nakrajane na tenke platky a hrasok(vopred obareny vo vriacej vode). Pridame sol a mlete cierne korenie podla chuti. Podlejeme vìnom a podusime bez pokrievky asi 10 minut , kym sa voda uplne nevyparì. Medzitym uvarìme cestoviny v slanej vode a scedìme tak aby v nich ostalo trochu vody(nenechame odkvapkat). Zmiesame s udusenou zmesou a pridame tekutu slahacku. Mozeme pridat aj viac slahacky podla chuti a vsetko premiesame. Mozu sa servìrovat aj bez slahacky so struhanym parmezanom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára