Zaklad: 200 g mletych susienok, 1 dl smotany, 100 g masla, 100 g neosolenych arasidov
Krem: 200 g smotanoveho syra mascarpone, 250 g bielej cokolady, vajce, 2 struky vanilky, 100 g praskoveho cukru, 5 ks zelatiny v platkoch, 0,5 dl smotany
Poleva: 6 pomarancov, 150 g brusnic
Najskor zmiesame mlete susienky, maslo, smotanu a nahrubo roztlecene arasidy. Zmes rovnomerne rozotrieme na dno tortovej formy. Zelatinu rozpustime v malom mnozstve vody, pricom davame pozor, aby sa voda zohrievala pomaly. Zo smotany uslahame slahacku a cokoladu rozpustime nad parou. Do syroveho kremu vmiesame vajicko, vydlabany bnutrajsok vanilkovych strukov, praskovy cukor, rozpustenu bielu cokoladu zelatinu rozpustenu vo vode. Potom opatrne slahacku. Hotovy krem rozotrieme na orieskovy zaklad a vlozime na niekolko hodin do chladnicky. Z pomarancov vytlacime stavu a na miernom ohni ju uvedieme do varu. Prisypeme k nej brusnice a len co poleva trochu zhustne, tortu odlozime na niekolko hodin do chladu. Polevu lejeme az na odkrojene rezy podavane na peknych tanierikoch.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára