nedeľa 5. marca 2017

Lievance s citrónovým krémom

20 g drozdia, 100 g praskoveho cukru, 3 dl kysleho mlieka, 180 g polohrubej muky, 2 vajcia, na hrot noza soli, tuk na pecenie, ribezlovy dzem, zavarane ribezle alebo cucoriedky
Citronovy krem: 2 vajcia, 50 g praskoveho cukru, 1 dl vody, stavu z 1 citrona, 10 g praskoveho cukru do snehu
Drozdie a cukor rozmiesame v kyslom mlieku izbovej teploty a nechame kysnut na teplom mieste 1 hodinu. Potom pridame muku, vajcia a sol, dobre vymiesame a znovu nechame vykysnut na teplom mieste. Formu na lievance vymastime rozohriatym tukom a z vykysnuteho cesta pecieme z obidvoch stran lievance, ktore ponatierame ribezlovym dzemom a pospajame natretou castou vzdy dva kusy spolu. Podavame poliate citronovym kremom a ozdobene zavaranymi ribezlami alebo cucoriedkami.
Citronovy krem: Zltky, cukor, vodu a citronovu stavu slahame nad parou do zhustnutia. Z bielkov uslahame tuhy sneh, zaslahame don cukor a potom ho zamiesame do kremu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára