kvaku, 600 g zemiakov, por, cibula, 1 PL oleja, 1 PL masla, 1/2 l masoveho vyvaru, 2 bobkove listy, sol, cierne korenie, 1 CL suseneho tymianu, 4 udene kotlety
Kvaku a zemiaky umyjeme, osupeme a nakrajame na kocky. Por ocistime, umyjeme a nakrajame na tenke kolieska. Cibulu osupeme a nasekame nadrobno. V hrnci zohrejeme olej a maslo. Pridame kocky kvaky, cibulu a pri stalom miesani podusime. Potom pridame nakrajane zemiaky a vyvar s bobkovymi listami. Okorenime solou, ciernym korenim a tymianom. Pridame udene kotlety a pod pokrievkou varime pomaly 15 minut pri strednej teplote. Pridame por, zlahka zamiesame a polievku varime este dalsich 15 minut. Potom rozdelime na 4 taniere a hned podavame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára