streda 15. marca 2017

Kuracie Donburi

500 g ryze, kurca, 100 ml ryzoveho vina, 2 lyzicky rozotreneho cesnaku, 3 lyzice oleja, 500 ml kuracieho vyvaru, 1 a 1/2 lyzice cukru, 50 g zeleneho hrasku
Vykostene kurca nakrajame na vacsie kusky, ktore marinujeme v zmesi ryzoveho vina, sojovej omacky a cesnaku. Marinovane kurca opecieme na oleji domakka, nechame vychladnut, potom ho vykostime a nakrajame na pruzky dlhe 5 cm a siroke 1 cm. Medzitym si uvarime ryzu domakka. Tuk, na ktorom sme upiekli kurca, zmiesame s kuracim vyvarom a zvyskom marinady a privedieme do varu. Uvarenu ryzu rozdelime do misiek, navrch polozime porciu masa a prejeme ho horucim vyvarom. Napokon jedlo ozdobime zelenym hraskom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára