streda 15. marca 2017

Bouillabaisse

2 kg ryb, 250 g kreviet, 250 g plodov mora, 2 pokrajane cibule, por, 4 struciky cesnaku, 3-4 paradajky, 3-6 semien feniklu, bobkovy list, lyzicku struhanej pomarancovej kory, lyzicku saturejky a tymianu, 2 blizny safranu, 1 dl oleja, 1 dl bieleho vina, sol, cierne korenie
Ryby, plody mora a krevety prudko opecieme na oleji, dolejeme 3 k vidy a varime 5-6 minut prudko, potom pomaly 15 minut. Medzitym na oleji osmazime zeleninu a po prudkom vare ryb pridame do polievky spolu s koreninami a vinom. Nakoniec vyberieme ryby a polievku precedime cez sito. Konzumuje sa polievka spolu s masom, krevetami a plodmi mora alebo iba vyvar a masova zlozka sa serviruje zvlast na nahriatom tanieri.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára