streda 15. marca 2017

Kalárabijská pizza

Pre 4 osoby: 350 g hladkej muky, 20 g kvasnic, 2 PL tekuteho bravcoveho tuku, 220 ml vlaznej vody, sol, tuk na vytretie
Napln: 600 g paradajok, 200 g tuniaka v oleji, 50 g ancoviciek, 50 g zelenych oliv s kapiou, 2 vajcia, salotka, 3 PL olivoveho oleja
Do preosiatej muky urobime jamku, do ktorej vlozime kvasnice. Pridame tuk a osolime. Prilejeme 220 ml vlaznej vody a rukami vypracujeme cesto. Potom ho ulozime do mukou vysypanej misky, poprasime aj cesto a nechame 2 hodiny v teple vykysnut. Vajcia uvarime natvrdo, ochladime, olupeme a nakrajame na 5 mm hrube kolieska. Salotku osupeme a nakrajame na kolieska, tuniaka rozdrobime, ancovicky olupeme a nakrajame na platky. Paradajky sparime, olupeme, zbavime jadierok, nakrajame na platy a prazime 5 minut na olivovom oleji. Osolime a nechame vychladnut. Vykysnute cesto vyvalkame na okruhly plat 4 mm. Formu na pizzu vymastime a vylozime cestom tak, aby bolo prikryte dno aj steny. Na cesto navrstvime oprazene paradajky a pridame ostatne prisady. Pecieme v rozohriatej rure pri 200 stupnoch 20 minut.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára