Pre 1 osobu: 1 1/2 salky teplej vody, 1 PL praskoveho cukru, kvasnice, 3 1/4 salky muky, 1 1/2 CL soli
Posypka: 4 PL olivoveho oleja, 8 kokteilovych paradajok, 2 CL cesnakoveho prasku, cerstva limetkova stava, 1/2 salky nasekaneho koriandra, 1/2 salky struhaneho parmezanu, sol
V malej miske s horucou vodou rozpustime cukor a pridame stipku kvasnic. Nechame 10 minut odstat, az sa vytvori pena. Do misy dame kvasnice, 3 salky muky, sol a napeneny kvasok. Pomaly miesamy, kym sa nam nevytvori cesto. Ak sa lepi, miesame dalej a pridavame muku. Cesto vlozime do vymastenej misy, prikryjeme a nechame 3 hodiny kysnut. Vykysnute cesto vylejeme do vymastenej formy, roztlacime ho prstami a dame do rozohriatej rury pri 190 stupnov predpiect. Predpecene cesto pokropime olivovym olejom, posypeme cesnakom a koriandrom. Potom ho rovnomerne posypeme platkami paradajok, pokvapkame limetkovou stavou, opat olivovym olejom a osolime. Staci pridat koriander, parmezan a 10 minut zapiect.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára