streda 15. marca 2017

Deep dish pizza

Pre 6 osob: 4 g praskoveho cukru, 5 g suchych aktivnych kvasnic, 235 ml teplej vody, 310 g polohrubej muky, 85 g zltej kukuricnej krupice, 2 g soli, 15 ml olivoveho oleja, trochu oleja na vytretie formy
V pohariku zmiesame cukor, kvasnice, vodu a nechame 5 minut odlezat. Do misy dame muku, 70 g kukuricnej krupice a sol. Premiesame a postupne pridavame kvasnice. Vypracujeme lepkave cesto a vytvarujeme ho do gule. Cesto vyklopime na pomucenu dosku a rukou este raz spracujeme. Vlozime ho do jemne vymastenej misy a nechame 45 minut kysnut. Cesto stlacime pastou a nechame este 5 minut odlezat. Potom ho rozdelime na 2 casti a z kazdej vytvarujeme kruh s priemerom 28 cm. Platy vlozime do 2 vymastenych a krupicou vysypanych foriem s priemerom 23 cm. Takto pripravene ich prikryjme a nechame 20 minut kysnut. Na cesto staci pridat oblubene prisady a pecieme v rozohriatej rure pri 190 stupnoch 15 minut.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára