streda 15. marca 2017

Gibalnica

3 balicky tenuckeho strudloveho cesta, 400 g tvarohu alebo bieleho ovcieho syra, 4 vajcia, 1 dl oleja, 1 dl stolovej mineralnej vody, sol, hlbsi mensi plech
Tvaroh, vajcia - bielky mozeme vyslahat na penu, olej, mineralku a sol podla chuti zmiesame - vznikne nam riedka kasa. Poskladane cesto rozlozime a rozdelime na jednotlive listy. Plech vymastime olejom a postupne striedavo ukladame listy cesta, ktore pomocou lyzice dobre kropime tvarohovou masou. Listy cesta mozeme na plechu pokrcit - zhrbatit, aby mal kolac krajsiu strukturu a bol nadlahceny. Posledny list iba pokropime olejom a vodou. Pecieme pri strednej teplote 45 minut, ale asi po 10 minutach kolac prikryjeme alobalom. Upeceny nechame trochu vychladnut a pokrajame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára