Umyte zemiaky den vopred v supke uvarime. Potom ich postruhame, zmiesame s vajcami, cukrom, sodou bikarbonou, citronovou korou a mukou. Osolime, zamiesime cesto a rozvalkame na hrubku prsta. Z cesta vykrajujeme kolieska, posypeme ich cukrom zmiesanym so skoricou, ulozme na vymasteny plech a dame do rury piect.
Recepty na jedla,dezerty,nápoje od starých mám ako aj od známych i neznámych kuchárov. Domáca kuchyňa ako aj svetové jedla na chvíle všedné i sviatočné.
streda 1. marca 2017
Zemiakové keksy
500 g zemiakov, 2 vajcia, 100 g praskoveho cukru, stipka sody bikarbony, postruhana citronova kora, 100 g polohrubej muky, sol, mleta skorica, 10 g oleja
Umyte zemiaky den vopred v supke uvarime. Potom ich postruhame, zmiesame s vajcami, cukrom, sodou bikarbonou, citronovou korou a mukou. Osolime, zamiesime cesto a rozvalkame na hrubku prsta. Z cesta vykrajujeme kolieska, posypeme ich cukrom zmiesanym so skoricou, ulozme na vymasteny plech a dame do rury piect.
Umyte zemiaky den vopred v supke uvarime. Potom ich postruhame, zmiesame s vajcami, cukrom, sodou bikarbonou, citronovou korou a mukou. Osolime, zamiesime cesto a rozvalkame na hrubku prsta. Z cesta vykrajujeme kolieska, posypeme ich cukrom zmiesanym so skoricou, ulozme na vymasteny plech a dame do rury piect.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára