nedeľa 5. marca 2017

Tvarohové knedle s ovocím

250 g makkeho tvarohu, 250 g hrubej muky, 2 lyzice hladkej muky, vajce, 2 lyzice tuku, 5 lyzic cukru, 1,5 dl mlieka, lyzica mletej skorice, stipka soli
Plnka: jahody, visne, marhule
Tvaroh dobre rozmiesame s vajcom, lyzicou cukru, tukom a so solou. Pridame muku a mlieko podla potreby tak, aby cesto bolo makke, vlacne. Chvilu ho nechame stat, potom ho rozvalkame na doske pomucenej hladkou mukou asi na hrubku 3 cm. Cesto nakrajame na take stvorce, aby sme do nich mohli obalit umyte ovocie. Do gulata zabalene ovocie vlozime do vriacej vody. Varime este 8 minut. Este horuce posypeme zvyskom cukru, v ktorom sme rozmiesali skoricu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára