800 g paradajok, 2 zelene papriky, 1 uhorku, 100 g cibule, 100 g bieleho chleba, 4 struciky cesnaku, 1 dl olivoveho oleja, 2-4 lyzice vinneho octu, sol, mlete cierne korenie, 8 dl vody, 1 lyzicu podravky
Obloha: 1 zelenu papriku, 1 cibulu, 1 vacsiu paradajku, 100 g bieleho chleba
Do nadoby s vodou pridajte podravku, nechajte zovriet a potom ochladte. Chlieb pokrajajte na kusky, zalejte ich trochou prevarenej polievky s podravkou. Ocistenu papriku, uhorku a paradajku nakrajajte na kusky a vlozte do elektrickeho mixera. Pridajte chlieb, cesnak, olivovy olej, vinny ocot a polievku. Zmes dobre zmixujte , aby sa vytvorila hladka hmota. Takto pripravene gaspaco prelejte do vhodnej nadoby, posypte cerstvo mletym ciernym korenim, podla potreby prisolte a zakryte nechajte v chladnicke odstat na 3 hodiny.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára