nedeľa 5. marca 2017

Ryžové pampúšiky

250 g ryze, 1 l vody, trochu soli, 20 g drozdia, 120 g cukru, 4 lyzice teplej vody, 120 g polohrubej muky, 2 vajcia, podla potreby trochu mlieka, olej na vyprazanie, cukor na obalovanie
Prebratu a umytu ryzu uvarime v osolenej vode. Do vychladnutej ryzovej kase zamiesame kvasok z drozdia, cukor a 4 lyzice teplej vody. Cesto nechame na teplom mieste vykysnut asi 1 hodinu. Potom pridame muku, vajce, cukor, mlieko a vypracujeme tuhsie cesto, ktore nechame este 30 minut vykysnut. Z takto vykysnuteho cesta lyzicou vykrajujeme pampusiky, ktore upecieme v rozohriatom oleji z obidvoch stran do zlata. Upecene nechame odkvapkat od oleja a obalime v cukre. Podavame horuce alebo studene.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára