50 g cibule, 40 g masla, 30 g hladkej muky, 1 masox, 80 g rajciakového pretlaku, sol, mlete cierne korenie, 20 g cukru
Knedlicky: 120 g mleteho bravcoveho masa, 1 vajce, 20 g masla, asi 30 g struhanky, sol, mlete cierne korenie, petrzlenova vnat
Ocistenu cibulu nadrobno pokrajame, spenime na masle, zaprasime mukou a oprazime. Zalejeme 1 ½ l vody, v ktorej sme roztopili masox a rajciakovy pretlak. Dochutime solou, mletym ciernym korenim a cukrom.
Knedlicky: Zomlete maso zmiesame s vajcom, maslom a struhankou. Pridame sol, mlete cierne korenie a posekanu petrzlenovu vnat. Navlhcenymi rukami z masy formujeme male knedlicky, ktore povarime v polievke.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára