2 mrkvy, 2 kaleraby, zeler, por, 3 lyzice oleja, lyzica vegety, sol, mlete cierne korenie, petrzlen
Knedlicky: 50 g drozdia, 2 lyzice oleja, 2 lyzice struhanky, 2 lyzice mlieka, polovica cibule, zltok, petrzlenova vnat
Zeleninu ocistime, umyjeme a nakrajame na tenke rezance a za staleho miesania podusime na oleji. Po sfarbeni oleja do zlatozlta zalejeme litrom horucej vody. Pridame vegetu, korenie, pripadne trosku soli. Ked zelenina zmakne, zavarime do polievky knedlicky.
Knedlicky: Na oleji spenime nadrobno nakrajanu cibulu. Ked je makka, pridame rozdrobene drozdie, ktore za staleho miesania oprazime do ruzova. Pridame struhanku, zalejeme mliekom a dusime. Po chvilke odstavime a nechame vychladnut. Potom pridame nadrobno nakrajanu petrzlenovu vnat a zltok. Dobre premiesame a pomocou malej lyzicky formujeme knedlicky, ktore vkladame do horucej polievky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára