Udenu slaninu pokrajame nadrobno a oprazime. Skvarky vyberieme a v masti, ktora sa vyskvarila, udusime kapustu. Na masti zapenime cibulu, pridame cervenu papriku a maso pokrajane na kocky oprazime, podlejeme vodou a udusime domakka. Do nakypovej formy vymasteneho mastou a vysypaneho struhankou dame vrstvu udusenej kapusty, na to vrstvu udusenej ryze a na nu vrstvu uduseneho masa. Pokracujeme znova vrstvou kapusty a vsetko opakujeme. Navrch ma prist kapusta. Zalejeme kyslou smotanou a pecieme v rure 3/4 hodiny.
Recepty na jedla,dezerty,nápoje od starých mám ako aj od známych i neznámych kuchárov. Domáca kuchyňa ako aj svetové jedla na chvíle všedné i sviatočné.
streda 15. marca 2017
Klužská kapusta
800 g kyslej kapusty, 300 g bravcoveho masa, 100 g bravcovej klobasy, 20 g udenej slaniny, 30 g masti, 40 g cibule, mleta cervena sladka paprika, 70 g ryze, 2 d sladkej smotany, 20 g masti, 20 g struhanky na formu
Udenu slaninu pokrajame nadrobno a oprazime. Skvarky vyberieme a v masti, ktora sa vyskvarila, udusime kapustu. Na masti zapenime cibulu, pridame cervenu papriku a maso pokrajane na kocky oprazime, podlejeme vodou a udusime domakka. Do nakypovej formy vymasteneho mastou a vysypaneho struhankou dame vrstvu udusenej kapusty, na to vrstvu udusenej ryze a na nu vrstvu uduseneho masa. Pokracujeme znova vrstvou kapusty a vsetko opakujeme. Navrch ma prist kapusta. Zalejeme kyslou smotanou a pecieme v rure 3/4 hodiny.
Udenu slaninu pokrajame nadrobno a oprazime. Skvarky vyberieme a v masti, ktora sa vyskvarila, udusime kapustu. Na masti zapenime cibulu, pridame cervenu papriku a maso pokrajane na kocky oprazime, podlejeme vodou a udusime domakka. Do nakypovej formy vymasteneho mastou a vysypaneho struhankou dame vrstvu udusenej kapusty, na to vrstvu udusenej ryze a na nu vrstvu uduseneho masa. Pokracujeme znova vrstvou kapusty a vsetko opakujeme. Navrch ma prist kapusta. Zalejeme kyslou smotanou a pecieme v rure 3/4 hodiny.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára