streda 15. marca 2017

Jedlo dávnej Číny

500 g ploché slíže, 1 dl oleja, 1 väčšia cibuľa, 4 strúčiky cesnaku, 2 póry, 2 PL sójovej omáčky, kari korenie, lyžička práškového cukru, soľ, KL glutasolu a PL škrobu
Cestoviny uvaríme v osolenej vode a scedíme. Na oleji podusíme najemno nakrájanú cibuľu do sklovita, pridáme nakrájaný pór a podusíme. V miske rozmiešame roztretý cesnak, kari korenie, sójovú omáčku a trocha vody. Touto zmesou prelejeme pórik. Keď zmäkne zalejeme ho škrobom rozpusteným vo vode s cukrom a glutasolom a ešte krátko povaríme. Nakoniec nalejeme všetko na cestoviny a pekne spolu premiešame. V Číne sa namiesto póru používajú mladé bambusové výhonky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára