nedeľa 5. marca 2017

Jablková žemľovka so škoricou

10 zemli, pol litra mlieka, 6 jablk, 100 g masla, 3 vajcia, 50 g cukru, skorica, struhanka
Zemle nakrajame na platky, ktore zvlhcime mliekom a zltkom vyslahanym s castou cukru. Pekac jemne vymazeme maslom a vysypeme struhankou. Zvlhcene zemle rozdelime na 2 casti. Prvu na dne pekaca pokryjeme tenkymi platkami jablka, ktore sme ochutili cukrom  a skoricou. Jablka prikryjeme druhou castou zvlhcenych zemli, ktore polejeme zvyskom mlieka a roztopenym maslom. Pecieme v rure tak dlho, az ma zemlovka chrumkavy povrch. Potom ju vyberieme a povrch potrieme snehom uslahanym z bielkov. Na 5 minut vratime do rury.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára