utorok 28. marca 2017

Francúzska cibuľová polievka s vínom

1 kg cibule, 100 g masla, 1,5 l masoveho vyvaru, sol, korenie, 1 dl bieleho vina, 4 krajce bieleho chleba, 4 lyzice postruhaneho ementalu
Cibulu pokrajame na jemne prstence. Rozpustime maslo na panvici, pridame cibulu a dusime dotial, pokym nie je cibula priesvitna. Ak uz je podusena, zalejeme ju horucim vyvarom, posolime a pokorenime. Pridame vino a pomaly varime este 15 minut. Este raz posolime a okorenime a nalejeme polievku do ohnovzdornych misiek. Z bieleho chleba urobime toasty, alebo oprazime kocky, pridame na polievku a na chlieb este nasypeme emental. Porcie polievky dame do vopred vyhriatej rury a zapekame pri miernej teplote dovtedy, pokym sa syr nezacne topit. Az vtedy podavame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára