streda 15. marca 2017

Fettuccini polo

Šampiňónová omáčka:
I.časť: cca 30 dag kuracích prsíčok narezaných na kocky, 1 stredne veľká cibuľa, olej, trošku vegety, soľ, mleté čierne korenie, 2 strúčiky popučeného cesnaku.
Všetko podusíme, pokým nebude mäsko mäkké.
II.časť:1 stredne veľká cibuľa, olej, 15 dag nakrájaných čerstvých šampiňónov, nasekaná petržlenová vňať,soľ
Všetko spolu podusíme do mäkka.
Spojíme prvú aj druhú časť omáčky, pridáme 1 dl bieleho vínka. Postupne pridáme 1 sladkú smotanu rozmiešanú s 2 lyžicami hladkej múky a necháme prejsť varom. Do hotového pridáme kúsok masla na zjemnenie chuti. Uvaríme cestoviny v osolenej vode, najlepšie sú talianske Fettuccini (sú to širšie dlhšie rezance). Cestoviny po uvarení scedíme, dáme na tanier, zalejeme omáčkou a všetko posypeme postrúhaným syrom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára