štvrtok 16. marca 2017

Čínske hranolčeky

500 g zemiakov, cibula, 1/2 lyzicky korenia chilli, 4 lyzice oleja, lyzica sojovej omacky, lyzica octu, 1/2 lyzicky soli, 100 ml chilli cesnakovej omacky
Zemiaky ocistime, nakrajame na tenke platky a tie na hranolceky hrube ako zapalky. Na panvici rozohrejeme olej a osmazime na nom nakrajanu cibulu, zhruba 30 sekund. Nasledne cibulu z panvice odoberieme pomocou deravej lyzice a na tom istom tuku smazime zemiaky s chilli zhruba 3 minuty. Potom pridame do hranolcekov sojovu omacku, ocot, sol a smazime este minutu. Opatrne miesame. Zemiaky vyberieme a odkvapkame z nich prebytocny tuk. Polozime na tanier a ihned servirujeme s chilli cesnakovou omackou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára