streda 15. marca 2017

Severoindiánsky baklažán plnený zemiakovou plnkou

2 baklazany, na kocky pokrajane zemiaky, 250 g smotanoveho syra, olej, nakrajana cibulka, mleta rasca, mlety koriander, mala lyzicka horcice, feferonka, mlety klincek, mlety zazvor, prepasirovany cesnak, na kocky pokrajana mrkva, pokrajana paprika a paradajka, hrasok, 2 lyzice citronovej stavy
Baklazan pozdlzne rozrezeme a reznymi plochami polozime na vymasteny plech. Zakryjeme a pecieme asi 30 minut domakka. Uvarime zemiaky, presusime a prepasirovane zamiesame so smotanovym syrom. Medzi tym na oleji podusime cibulku a koreniny, pridame zazvor a cesnak a dusime dalej, az kym nie je cibulka sklovita. Podlejeme malicko vodou, pridame mrkvu  a varime 5 minut, pridame korenie a hrasok a varime, kym nezmaknu. Nakoniec vmiesame paradajky a citronovu stavu. Dusenu zeleninu a zemiakovo syrovu zmes zmiesame. Upecene baklazany obratime, opatrne vyberieme lyzickou trochu vnutra, urobime otvory, ktore plnime pripravenou zmesou, posypeme makom a pecieme zakryte 15 minut, nezakryte dalsich 15 minut.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára