nedeľa 5. marca 2017

Pravá talianska pizza

300 g hladká múka - najlepšie 00 (veľmi jemná), 20 g droždia, 150 ml vody, 1 lyžička olivového oleja, 1/2 lyžičky soli,tuk na vymastenie plechu
Muku zmiešame s droždím rozpusteným vo vlažnej vode a s olejom. Mierne osolíme a hneceme tak dlho, až vznikne hladké, vláčné cesto, ktoré sa neprichytává na steny nadoby. Prikryjeme ho utierkou a nechame asi 30 min. vykysnúť. Cesto potom kratko prehneceme, vložíme do tukom vymastenej teflonovej formy a rukami ho po dne roztrieme. Dbame na to, aby okraje boli vyvyšené. 
Lepšia pizza - tenšia. Potiera sa nie kečupom, ale je špecialne rajčiatové pyré PASSATA VALFRUTTA, ďalšie ingredience závisia od Vás, ale navrch sa dáva mozzarella - nastrúhaná.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára