400 g hladkej muky, olej, zltok, 2 dl mlieka, 20 g drozdia, 2 lyzice mlieka, sol na kvasok
Plnka I: 400 g rajciakov, 100 g udeneho syra, 5 sardeliek, oregano, mlete cierne korenie, sol
Plnka II: 300 g rajciakov, 150 g makkej salamy, 50 g anglickej slaniny, 100 g postruhaneho syra, oregano, mlete cierne korenie, sol
Muku preosejeme, pridame vykysnuty kvasok pripraveny z drozdia, mlieka a zo soli, olej, zltok a s mliekom vypracujeme vlacne cesto, ktore nechame prikryte vykysnut. Vykysnute rozvalkame na hrubku 1 cm, vlozime do vymastenej formy, potrieme olejom a oblozime naplnou. Nechame este chvilu kysnut a potom ho opecieme vo vyhriatej rure 30 minut.
Plnka I: Olupane rajciaky pokrajame na osminky a rozlozime po celej pizze. Na ne ulozime udeny syr pokrajany na platky alebo postruhany, vykostene a pokrajane sardelky, posypeme oreganom, mletym ciernym korenim a osolime.
Plnka II: Olupane rajciaky pokrajame na kolieska, oblozime pizzu, na rajciaky poukladame pokrajanu salamu a anglicku slaninu, posypeme postruhanym syrom, ochutime oreganom, mletym ciernym korenim a osolime.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára