Roztopime spolu maslo, zlaty sirup (med) a cukor (najlepsje vo vodnom kupeli - ale ide to aj priamo na sporaku, len treba dawat pozor a miesat aby neprihorelo, hehe). primiesame praskove ingrediencie (muku a zazvor)..miesame v mixeri asik minutku (to len aby taz zmes bola hladsia). nechame vychladnut. potom formujeme male gulicky, ktore od seba dostatocne wzdialene na maslovom plechu (najlepsie na takej plastovej podlozke urcenej na pecenie aby sa nelepili) pecieme pri asik 160-170'C zhruba 10 minut (dokym nie su pekne roztecene a zlato-hnede (nemali by byt moc svetle, radsej tmavsie). upecene vybereme z truby a tu treba pomali (nie moc naraz robit) oni jak chladnu tak mozeme ich ukladat na dno prevratenych vacsich poharov - vlastne ich tak tvarujeme do tvaru takej hviezdicovej misky alebo len misky. Lenze pozor tu - ked su moc horuce este, tak sa trhaju a ked uz su moc studene, tak su tuhe a lamu sa..treba v tom spravnom momente, je to trochu prplava robota..ale akonahle uz mame ten tvar na prevratenom pohari - uz je to otazka par sekund kym stuhnu uplne a mozme ich dat dole..hotove podavame napr. plnene jahodami a slahackou.
Recepty na jedla,dezerty,nápoje od starých mám ako aj od známych i neznámych kuchárov. Domáca kuchyňa ako aj svetové jedla na chvíle všedné i sviatočné.
streda 15. marca 2017
Brandy snaps (Recept z Londýna)
250 g masla,450 g cukru (kryst.),220 g zlateho sirupu alebo medu,220 g hladkej muky,2 caj. lyzicky praskoveho zazvoru
Roztopime spolu maslo, zlaty sirup (med) a cukor (najlepsje vo vodnom kupeli - ale ide to aj priamo na sporaku, len treba dawat pozor a miesat aby neprihorelo, hehe). primiesame praskove ingrediencie (muku a zazvor)..miesame v mixeri asik minutku (to len aby taz zmes bola hladsia). nechame vychladnut. potom formujeme male gulicky, ktore od seba dostatocne wzdialene na maslovom plechu (najlepsie na takej plastovej podlozke urcenej na pecenie aby sa nelepili) pecieme pri asik 160-170'C zhruba 10 minut (dokym nie su pekne roztecene a zlato-hnede (nemali by byt moc svetle, radsej tmavsie). upecene vybereme z truby a tu treba pomali (nie moc naraz robit) oni jak chladnu tak mozeme ich ukladat na dno prevratenych vacsich poharov - vlastne ich tak tvarujeme do tvaru takej hviezdicovej misky alebo len misky. Lenze pozor tu - ked su moc horuce este, tak sa trhaju a ked uz su moc studene, tak su tuhe a lamu sa..treba v tom spravnom momente, je to trochu prplava robota..ale akonahle uz mame ten tvar na prevratenom pohari - uz je to otazka par sekund kym stuhnu uplne a mozme ich dat dole..hotove podavame napr. plnene jahodami a slahackou.
Roztopime spolu maslo, zlaty sirup (med) a cukor (najlepsje vo vodnom kupeli - ale ide to aj priamo na sporaku, len treba dawat pozor a miesat aby neprihorelo, hehe). primiesame praskove ingrediencie (muku a zazvor)..miesame v mixeri asik minutku (to len aby taz zmes bola hladsia). nechame vychladnut. potom formujeme male gulicky, ktore od seba dostatocne wzdialene na maslovom plechu (najlepsie na takej plastovej podlozke urcenej na pecenie aby sa nelepili) pecieme pri asik 160-170'C zhruba 10 minut (dokym nie su pekne roztecene a zlato-hnede (nemali by byt moc svetle, radsej tmavsie). upecene vybereme z truby a tu treba pomali (nie moc naraz robit) oni jak chladnu tak mozeme ich ukladat na dno prevratenych vacsich poharov - vlastne ich tak tvarujeme do tvaru takej hviezdicovej misky alebo len misky. Lenze pozor tu - ked su moc horuce este, tak sa trhaju a ked uz su moc studene, tak su tuhe a lamu sa..treba v tom spravnom momente, je to trochu prplava robota..ale akonahle uz mame ten tvar na prevratenom pohari - uz je to otazka par sekund kym stuhnu uplne a mozme ich dat dole..hotove podavame napr. plnene jahodami a slahackou.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára