štvrtok 16. marca 2017

Španielska paella

4 osoby: 250 g mrazenych plodov mora, nozicka klobasy, 150 g hrasku, cibula, 2 struciky cesnaku, 2 paradajky, 300 g ryze, cervena paprika, zelena paprika, 4 kuracie stehna, sol, mlete cierne korenie, stipka safranu, 600 ml zeleninoveho vyvaru, olej
Na oleji opecieme osolene a okorenene kuracie stehna a vyberieme ich. Do panvice dame nakrajanu cibulu a cesnak a oprazime. Dalej pridame nakrajanu klobasu a rozmrazene plody mora. Do panvice pridame nakrajane paradajky, papriky a safran, kratko opekame. V pekaci zohrejeme olej, nasypeme ryzu a nechame zosklovatiet. Ryzu podlejeme vyvarom, pridame zeleninu s plodmi mora aj kuracie stehna a vlozime do rury vyhriatej na 180 stupnov. Prikryte dusime 25 minut. Pred koncom pridame do pekaca hrasok a bez pokrievky dodusime tak, aby sa vyparila voda. Zo stehien mozeme obrat maso a vratit ho spat do ryze bez kosti.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára