streda 15. marca 2017

Ruská plnená kapusta

3/4 kg kapusty, 100 g hladkej muky, 100 g masla, hovadzi vyvar, 3 lyzice rajciakoveho pretlaku, 2 dl smotany, sol
Plnka: 350 g hovadzieho masa, 200 g bravcoveho masa, 100 g masti, 10 g cibule, 1/2 pohara studenej vody, 100 g ryze, mlete cierne korenie, sol
Z hlavky kapusty vyrezeme hlub a uvarime ju v posolenej vode nie celkom domakka. Nechame vychladnut a rozoberieme na listy. Do stredu kazdeho listu vlozime plnku, okraje zahneme a stocime tak, aby nam plnku uplne obalil. Takto naplnene listy obalime v muke, poukladame vedla seba na pekac, polejeme cerstvym roztopenym maslom a hovadzim vyvarom a dusime pod pokryvkou domakka. Udusene zalejeme smotanou a este dusime. 
Plnka: Uvarene hovadzie a bravcove maso pomelieme, pridame don mast, vodu, sol, postruhanu cibulu, udusenu ryzu a mlete cierne korenie. Vsetko dobre premiesame a plnime kapustove listy. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára