štvrtok 16. marca 2017

Grécky šalát s olivami

2 hlavky salatu, salatova uhorka, 2 paradajky, 1/4 kg slaneho ovcieho syra, 15 dkg ciernych oliv, 2 cervene cibule, zvazok oregana, 2 vajcia, olivovy olej, vinny ocot, sol, mlete cierne korenie
Uvarime vajcia natvrdo. Oplachneme studenou vodou, osupeme a posekame uplne nadrobno. Ocistime salat, umyjeme uhorku, mozeme ju pripadne i osupat, pokrajame ju na tenke platky. Umyjeme paradajky, vyrezeme ostrym nozom hluby a pokrajame na platky. Osupeme cibulu na rezance, druhu nasekame nadrobno. Vymiesame na marinadu olej, ocot, sol, mlete cierne korenie a nadrobno posekanu cibulu. Pripravime na tanier salatove listy, uhorku, rajciny, rezance, cibule, zelene a cierne olivy. Posypeme listockami oregana. Rozdelime ovci syr na kusky a poukladame na salat. Potom polejeme salat marinadou a posypeme nadrobno posekanym vajcom. Pokvapkame olivovym olejom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára