štvrtok 16. marca 2017

Rezy Cassata

Na cesto: 200 g polohrubej muky, 50 g skrobovej muky, pol balicka prasku do peciva, 175 g cukru, balicek vanilinoveho cukru, balicek struhanej citronovej kory, 3 vajcia, 125 g masla, 150 ml cmaru s citronovou prichutou
Na oblozenie: 10 listov cirej zelatiny, 200 g miesaneho kandizovaneho ovocia, 60 g pistacii, 50 g horkej cokolady, 750 g ricotty, stava z pol citrona, 60 g cukru, 500 ml slahackovej smotany
Zmiesame muku, skrobovu mucku a prasok do peciva, preosejeme do uzatvaratelnej nadoby, primiesame cukor, vajcia, citronovu koru, maslo a cmar. Nadobu pevne uzavrieme a viackrat silni potrasieme. Nakoniec este dobre premiesame varechou. Cesto vylejeme na vymasteny plech, povrch zahladime a plech vlozime do rury. Plech s upecenym cestom polozime na mriezku, nechame vychladnut a okolo kolaca spravime obruc z alobalu. Zelatinu namocime, kandizovane ovocie, pistacie a cokoladu posekame a zmiesame. Zmiesame ricottu, citronovu stavu a cukor, zelatinu zlahka vymackame, v malom kastroliku zohrejeme a rozpustime. Pridame do nej 3 PL kremu, vsetko primiesame do zvysneho kremu a dokladne premiesame. Do kremu pridame ovocno-pistaciovu zmes. Zo smotany vyslahame tuhu slahacku a tiez ju pridame do kremu. Krem rozotrieme na kolac a povrch zahladime, posypeme odlozenou ovocnou zmesou a aspon na 3 hodiny odlozime na chladne miesto. Obruc z alobalu odstranime a kolac pokrajame na kusky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára