streda 15. marca 2017

Peruánske vrchánske zemiaky

Korenená cibula: velka cibula pokrajana na kolieska, 2 lyzicky citronovej stavy, stipka feferonky, sol
Premiesame a pocas varenia zemiakov marinujeme pri izbovej teplote. Zemiaky uvarime a pokrajame na kusky.
Poleva: 225 g struhaneho syra, 8 lyzic mliekalyzicka horcice, sol, olej, 2 lyzice posekanej feferonky
V mixeri rozmiesame syr, mlieko, horcicu a sol. Na rozohriatom oleji minutu dusime feferonky, vmiesame syrovu zmes a na slabom ohni povarime 5 minut.
Dohotovenie: Uvarene pokrajane zemiaky, syrova poleva, korenena cibula, feferonka, rozpolene olivy, 2 natvrdo uvarene vajcia. Zemiaky zlahka zmiesame so syrovou polevou, cibulu vytiahneme zo stavy a primiesame k zemiakom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára