nedeľa 19. marca 2017

Žemle podľa lesnej žienky

600 g očistených čerstvých húb, 60 g masla, 1 väčšia cibuľa, 2 celé vajcia, postrúhaný syr ementál na posypanie, strúhanka, tuk na plech, 8 žemlí, rozpustené maslo
Zo žemlí odkrojíme vršok a vydlabeme stred. Vnútro vydlabaných žemlí vymažeme maslom. Huby najemno rozsekáme. V hrnci rozohrejeme maslo a v ňom speníme nadrobno nakrájanú cibuľu. K nej pridáme rozsekané huby, osolíme, okoreníme a domäkka udusíme. Do dusených húb zamiešame vajce a naplníme nimi vrchovato pripravené žemle. Povrch posypeme strúhankou, nastrúhaným ementálom, pokropíme rozpusteným maslom a na pomastenom plechu v horúcej rúre asi 10 až 15 minút zapekáme. Podávame teplé.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára