utorok 13. novembra 2018

Adventné rezy

poleva tmavá., perník., 400 ml mlieka., 8 PL oleja., 100 g mletých orechov., 2 vajciaNÁPLŇ: 3 – 4 PL lekváru., 1 – 2 PL rumu
POLEVA A POSYPANIE: 5 – 6 PL práškového cukru., 2 – 3 PL rumu., vodu podľa potreby., trochu nasekaných orechov na posypanie
Polevu rozpustíme. Do misy dáme postupne zmes na perník, mlieko, olej, orechy, vajcia, dôkladne premiešajte a za stáleho miešania vytlačíme do do cesta rozpustenú polevu. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme piecť do predhriatej rúry.
Teplota a doba pečenia: elektrická rúra – 170 stupňov C, plynová rúra – stupeň 2 – 3., teplovzdušná rúra – 150 stupňov C.
Doba pečenia: asi 30 – 40 minút.
Po upečení necháme chvíľu na plechu a otočíme na papier alebo mriežku. Pripečený papier stiahneme a perník necháme vychladnúť. Lekvár rozmiešame s rumom, perník priečne prekrojíme a jeden diel položíme na podnos. Natrieme lekvárom a položíme druhý diel. Na polevu rozmiešame cukor s rumom – podľa potreby pridáme trochu vody a rovnomerne natrieme na múčnik. Ihneď posypeme orechmi a po zaschnutí polevy nakrájame na rezy. Uchovávame zakryté.
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára