5 bielkov., 200 g kryštálového cukru., 150 g práškového cukru., PL citrónovej šťavy
Bielky dotuha vyšľaháme, postupne zašľaháme kryštálový a práškový cukor a nakoniec citrónovú šťavu. Bielková pena musí byť pevná. Šľaháme 10 – 15 minút. Penou naplníme cukrárske vrecko a ozdobnou špičkou striekame kolieska, srdiečka alebo hviezdičky. Plech natenko potrieme stuženým pokrmovým tukom a predznačíme vzory pohárom alebo vykrajovačkami, ktoré sme pred tým namočili do múky. Sušíme pri teplote 80 – 100 stupňov C 1 – 1 ½ hodiny (dvierka rúry na pečenie necháme pootvorené). Ak sa penové pečivo dobre odlepí, je usušené. Bielkovú penu môžeme prifarbovať potravinárskymi farbivami, prípadne máčať v čokoláde.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára