50 g sušených fíg., 50 g sušených marhúľ., 100 ml pomarančovej šťavy., 150 g posekaných mandlí., 300 g čokolády., 50 g masla., 100 g keksov., 2 PL mandľového likéru., 250 g marcipánu., 150 g práškového cukru
Figy a marhule nakrájame nadrobno a necháme zmäknúť v teplej pomarančovej šťave. Mandle na panvici bez tuku opečieme tak, aby získali žltohnedú farbu. Čokoládu posekáme na väčšie kúsky a na strednom ohni ju necháme s maslom roztopiť. Primiešame mandle, rozdrobené keksy, figy, marhule a likér. Masu rozdelíme na dve polovice a uložíme na dva kusy papiera na pečenie. Vyformujeme „salámy“ dlhé asi 25 cm a zvinieme ich do papiera. Cez noc ich necháme stuhnúť v chladničke. Šikmým rezom „salámy“ napoly prekrojíme. Marcipán vymiesime so 125 g cukru a rozdelíme na štyri časti. Každú štvrtinu vyvaľkáme na doske posypanej práškovým cukrom na obdĺžnik.“Salámy“ obalíme v marcipáne, na okrajoch pevne stlačíme a previažeme. Zabalíme do celofánu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára