utorok 13. novembra 2018

Maslové bonbóny

285 g varovej čokolády., 120 masla., 60 ml vody., žĺtok PL príchute – rumu, brandy alebo likéru či presso kávy., trblietavý cukor., kakao alebo instantnú kávu s práškovým cukrom na ozdobenie
Čokoládu nalámanú na kúsky zohrievajte s maslom a vodou za stáleho miešania nad parou, kým nie je hladká a lesklá. Pridajte vyšľahaný žĺtok a príchuť. Zmes vylejte do štvorcovej formy (so stranou približne 15 cm), vyloženej mastným papierom a nechajte v chladničke stuhnúť. Potom ju spolu s papierom vyberte z formy a pokrájajte na malé kocky. Bonbóny obaľte v kakau alebo v instantnej káve s práškovým cukrom. V chladničke ich môžete nechať tak týždeň a v mrazničke takmer mesiac.

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára